I denne artikel vil vi besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vores kunder stiller os om bilsyn. Så læs med her, og bliv klogere på alt fra synsfrister og bødeforlæg til muligheder for at udsætte synsfristen.
Hvad sker der, hvis jeg ikke får synet mit køretøj til tiden?
Hvis du ikke får synet dit køretøj inden for synsfristen, overtræder du loven om godkendelse og syn af køretøjer, og vil derfor modtage et bødeforlæg på 2000 kr. Det er altså vigtigt at huske at få dit køretøj synet til tiden for både din egen og andres sikkerhed på vejen.
Læs mere om dette under Bødeforlæg på Færdselsstyrelsens hjemmeside.
Kan jeg få udsat fristen for syn?
Det er ikke muligt at få udsat synsfristen, når fristen er overskredet. Herudover kan fristen kun udsættes i helt særlige tilfælde, som f.eks. hvis du kan dokumentere, at dit køretøj er blevet stjålet. Læs mere om dette under Spørgsmål og svar på Færdselsstyrelsens hjemmeside.
Jeg har solgt mit køretøj, men har stadig modtaget Færdselsstyrelsens indkaldelse?
Hvis du har solgt dit køretøj, men alligevel har modtaget en indkaldelse til syn fra Færdselsstyrelsen, er det fordi du stadig står registreret som bruger i Køretøjsregistret. Det er vigtigt at afmelde køretøjet i Køretøjsregistret, så du undgår at modtage flere indkaldelser og bødeforlæg.
Læs mere om afmelding af køretøjer på SKATs hjemmeside.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke ønsker at få mit køretøj synet?
Hvis du ikke ønsker at få synet dit køretøj, skal du i stedet afmelde det i Køretøjsregistret. Det gør du ved at aflevere dine nummerplader hos os eller hos et af SKATs motorcentre. Det er vigtigt at huske på, at du stadig vil modtage en bøde, hvis du ikke afmelder køretøjet i tide.
Du kan læse mere om dette på SKATs hjemmeside.
Kan jeg få udsat synsfristen?
Det er muligt i særlige situationer at udsætte den seneste frist for periodisk syn. En udsættelse kræver, at der er særlige omstændigheder, der bevirker, at køretøjet ikke kan komme til syn inden for den fastsatte frist.
Som professionelle bilsynshal med mange års erfaring, gør vi alt for at sikre, at vores kunder kan få et nemt og hurtigt bilsyn. Derfor tilbyder vi også kompetente medarbejdere, som løbende kommer på efteruddannelse, så de er opdaterede på de seneste regler og krav inden for bilsyn.
Hos Masterbilsyn er vi altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål om bilsyn. Herunder kan du læse svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om bilsyn, herunder spørgsmålet om udsættelse af synsfristen.
Hvornår kan man få udsat synsfristen?
Færdselsstyrelsen kan efter ansøgning udsætte seneste frist for fremmøde til periodisk syn for køretøj, der er omfattet af § 55 jf. bekendtgørelse nr. 516 af 1. juni 2012 om periodisk syn. Der er dog nogle betingelser, som skal opfyldes.
Betingelserne for at få udsat synsfristen er som følger:
- Køretøjet skal have en synsfrist inden for de kommende 60 dage
- Køretøjet skal være tilmeldt i Danmark
- Køretøjet skal være forsikret
- Køretøjet må ikke være påbudt af politiet til syn, da en udsættelse ikke er muligt i disse tilfælde
Hvordan ansøger jeg om udsættelse af synsfristen?
For at ansøge om udsættelse af synsfristen skal du kontakte Færdselsstyrelsen og oplyse køretøjets registreringsnummer. Du skal også oplyse årsagen til, hvorfor du ønsker at få udsat synsfristen.
Det er vigtigt at bemærke, at Færdselsstyrelsen kun vil godkende en ansøgning om udsættelse, hvis der er tale om særlige omstændigheder, der gør, at køretøjet ikke kan komme til syn inden for den fastsatte frist.
Hvor lang tid kan man få udsat synsfristen?
Hvis din ansøgning om udsættelse af synsfristen bliver godkendt af Færdselsstyrelsen, vil du modtage en ny synsfrist, som vil være senest 60 dage efter den oprindelige frist.
Vi håber, at denne artikel har givet svar på dine spørgsmål om udsættelse af synsfristen. Hos Masterbilsyn er vi altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og bekymringer om bilsyn.